De Spinmolen is een gezonde school!

Beste ouders en leerlingen van de Spinmolen,

Onze school is gezond!
Deze week  heeft 'De Spinmolen' het vignet 'Gezonde School' behaald.

Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat! Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl
Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.
Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat ‘Welbevinden en sociale veiligheid’.
Hiervoor zetten we de volgende activiteiten in:
We hanteren de aanpak van KIVA.
De Spinmolen wil graag een veilige en prettige school zijn voor alle kinderen. Waar kinderen met plezier naar toe gaan, waar ze veel leren en lekker kunnen spelen. Helaas gebeuren er in een groep soms minder leuke dingen. Een van die onplezierige dingen kan zijn dat je kind regelmatig gepest wordt, of dat je kind meemaakt dat er gepest wordt in de klas, of misschien pest je kind af en toe wel eens een ander kind. Wij zijn als school begonnen met het KiVa-programma. Dit is een methode om de school nog veiliger te maken. De meesters en juffen zijn inmiddels getraind en we zijn er op school al mee aan de slag.
Regelmatig vullen onze leerlingen een vragenlijst in, waarmee we een beeld krijgen van de veiligheidsbeleving op onze school en bijtijds kunnen ingrijpen als er iets mis dreigt te gaan.
Op onze website kunt u ons pestprotocol downloaden dat gebaseerd is op de aanpak van KIVA.
Meer informatie over onze KIVA aanpak kunt u vinden via onderstaande link

Met vriendelijke groet,
Freek Steur, directeur